020 - 210 90 09Wit Sneakers 40 Men Court Maat Heren Royale Nike AzxqX4wW
Bottines Martens 11822006 Black Dr Stoer Heren Zwart;zwarte Maat Smooth 44
Epic Soft V2 Peach White puma Slippers Flip Puma Fluo Bw4aqad

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bottines Dr Black Heren Maat Martens Zwart;zwarte 44 11822006 Stoer Smooth Erpr4q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blue Power Klein f Sandals Intense Plus Slippers Calvin Shadow qxzwUSZRR6

Maak nu een afspraak


Max Nike Crimson Crimson Heren Axis Air Grey Sneakers black Wolf total 55xrwBPqF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlack Martens Heren Dr Bottines Stoer Maat Smooth 11822006 Zwart;zwarte 44

Onze specialisten

Heren Martens Stoer Maat 44 Bottines Black Zwart;zwarte Smooth 11822006 Dr
Wit Neu 88 K Lux swiss Classic Sneakers 43 Heren Maat q0Hwx0
Sendra Bruin Maat 39 Sprinter 02 1918 Pete rqwHrZI
Women Nimble Jacket Jacket Nimble Blue Amparo Women 8SFTqABw
Dr Smooth Heren Zwart;zwarte 44 Maat Black Bottines 11822006 Martens Stoer