020 - 210 90 09Platform Sneakers Ua true Vans 5 Leopard 42 0 Whit 2 Maat Unisex Authentic Fuzzy qUaUTp4
Leather Maat 5 Bradstreet Bruin 47 Chukka Timberland
Blauw Maat Command Air Max 629993 036 Grijs 42 Nike 5 wW0IOEcq0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bradstreet Bruin Timberland 47 Chukka Leather Maat 5 8FdUw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sportschoenen Maat Sneaker Mcgregor 41 Heren Bruin grijs Stanford Mannen fApqnBqxtw

Onze specialisten

47 Chukka Bradstreet Leather Timberland Bruin Maat 5
Schoen Brown Heren Cauberg Dk Heren Schoen xYfxH
5 44 Zwart Mephisto Maat Paco wUqFnnWaxz
Heren Sneaker Maat Mephisto 41 Mick Taupe n8wSO0xCBq
47 Chukka Bradstreet Bruin Maat Timberland Leather 5