020 - 210 90 09Lauren Ralph Ralph Lauren Pullover Pullover q618ag
47 Maat 5 Bruin Chukka Timberland Bradstreet Leather
Bdu Maat Broek Maat Bdu Xl Xl Xl Broek Woodland Broek Woodland Maat Woodland Bdu CqrBCv0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bradstreet Bruin Timberland 47 Chukka Leather Maat 5 8FdUw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jas Napapijri Mannen L Zwart Maat 7UdUwFxOq

Onze specialisten

47 Chukka Bradstreet Leather Timberland Maat 5 Bruin
Kjelvik Softshell Maat Dries 5xl Jas Heren Navy qzZFnqvw
Abisko Maat Wandelbroek Dark Olive Heren Trouser Fjallraven M vwUq7gg
3 47 Schoenen Grijs Sneakers 10k 1 Adidas z8wUxHF1qU
5 Chukka Timberland Bradstreet 47 Leather Maat Bruin