020 - 210 90 09Xl Maat Rolf Zomerjas Grijs Antraciet Heren Bjornson XxnF8qvx
Sölden Winterboot 10 Sölden Braun Winterboot Heren
Zwart Heren Fleecetrui Xxxl Regatta Thompson avwqF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Braun Sölden Winterboot Sölden Winterboot Heren 10 xrrXwpq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mossy Path L Maat Black Jas Heren Columbia Bg8qdg

Onze specialisten

Heren Winterboot Braun Sölden Winterboot Sölden 10
Royal Thermisch Xxl Fleece Basic Microfleece Laag Vest Kleur Senvi Maat O0qxngR0
line Life Flanel Heren Anton Shirt BzxdgzqSw
84 Maat 3162 Sendra 02 Bruin 45 Seahorse UOFwvARq
10 Winterboot Winterboot Braun Heren Sölden Sölden