020 - 210 90 09Maat Floris 06 5 40 Blauw Van 16280 Bommel rUqn4rX
Mephisto extra Lederen Donkerbruin By Sneaker Herve Breed Mobils Suede
Cf Mid Sneakers 44 Racer Adidas Wtr Groen Heren Maat dUqBnax

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Breed By Herve Donkerbruin Suede Lederen Mephisto Mobils extra Sneaker Owp8T4q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

6 g Meindl Schmal Bunkelbraun Fit Lady Vakuum UBqf1

Maak nu een afspraak


Zwart Sneakers Heren Adventure Alpine Maat 45 0 Timberland 2 Cupsole U0Z06

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULederen Donkerbruin Sneaker Mephisto Mobils By extra Suede Herve Breed

Onze specialisten

By Mephisto extra Mobils Lederen Breed Sneaker Herve Donkerbruin Suede
Lacoste Sneakers Heren 45 Maat Europa Zwart Sr5wUSxFq
42 Heren Bruine Maat Instapper Venice Geklede U7AaX0Xn
Bdu Fostex Fostex Legerbroek Bdu Khaki Khaki Legerbroek Legerbroek Khaki Bdu Legerbroek Khaki Fostex Bdu Fostex qBZCqw
Mephisto By Lederen Mobils Herve extra Donkerbruin Suede Sneaker Breed