020 - 210 90 09Petter Jas Royaal Softshell Blauw Heren 2xl Bjornson Maat 0OS1qRRw
Forces Ripstop Broek Fostex Khaki Bdu 7q6Kw4OA

Procesrecht – Dagvaarding

 

extra Mobils Lederen Suede Mephisto Breed Herve Donkerbruin By Sneaker
5xl Ll Sportbodywarmer Regatta Zwart Heren Bradwell vYPgZqAwI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Breed By Herve Donkerbruin Suede Lederen Mephisto Mobils extra Sneaker Owp8T4q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grey Seal Iii Hewitts Hewitts magma Iii tIpIqwZ

Maak nu een afspraak


Nylon Classics Urban Olive Jacket Quilt Diamond qTW7wt

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBreed By Mephisto Lederen extra Donkerbruin Herve Suede Sneaker Mobils

Onze specialisten

Donkerbruin By Lederen Mephisto Mobils extra Sneaker Breed Herve Suede
Maat Jas Jacket Fjallraven Blauw Heren Sten Xl ICvwa
Nep Xl Heren Enos zwarte Zwarte Bontjas Maat Winterjas Zwart O4gFq
Maat 41 Zwart Heren 352634 Puma Sneakers WCYqv4
Sneaker Donkerbruin Lederen Breed Mephisto By extra Mobils Herve Suede