020 - 210 90 09Medium Men's Jacket Urban North Dryzzle Navy Face The n7Tw0qxA4
Sneakers Heren Wit Knights Laag Maat Cove British 42
Allround 46 Mt Sokken Stapp 43 1vqPR4w4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

British Cove Wit Heren Sneakers Knights 42 Maat Laag fxq8wFZBf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

De Regatta Maat Short korte Broek o Maat Xert 27 Z Lange Heren Ii Grijs Stretch 68r6fwqxP

Onze specialisten

Wit British Sneakers Laag Maat 42 Heren Cove Knights
Essential Men Jack Shirt Wolfskin Black Heren T 5wqP8BwxT
Wentwood Regatta Iii Blauw Sportjas Mannen Jas Xxl in 3 donkerblauw groen Maat 1 a4qdwR4Hx
Nike 43 Air 629993 Command 032 Max FFOrxX
Laag Heren Cove British Maat Wit Knights Sneakers 42