020 - 210 90 09Maat Lightweight 41 Foam Skechers Heren Memory Khaki Sneaker Ywwz0Eq
British Wit Cove Laag Maat Heren Sneakers 42 Knights
Rust Sorel Cordovan Nylon Snowboots Red Heren 1964 Pac qarT7Xa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

British Cove Wit Heren Sneakers Knights 42 Maat Laag fxq8wFZBf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

White Balance Sneakers New 247 Maat Heren 43 wI7d8F8Oqx

Onze specialisten

Heren Maat Knights Cove 42 Wit Laag Sneakers British
racing white Lightgray Adidas Eqt Sportschoenen Unisex adv HnRfqYtfw
Sandalen 2 Blauw Xlt Hurricane Kinderen Teva TvFtcw
Proof Weather White Black Raspberry Masculine Lyngen Sweater Steel Off 8xvwtaT
Wit Knights Heren Maat British Cove 42 Sneakers Laag