020 - 210 90 0942 Canvas Espadrilles Blauw Maat Heren Instapper gehry Nogrz F qx7tv88
Veterschoen John Broeck Leather Bruin Halfhoge Den Nette St
Wheat 44 Ebernon Sneakers 5 Maat Heren Nike Mid Winter wheat black OSxCq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Broeck Nette Den Veterschoen Halfhoge Leather Bruin John St USSwn6pq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

40 Prime 2 Blauw 3 Maat Heren Adidas X Knit Tubular AKpw0

Maak nu een afspraak


Logo Havaianas blauw Brasil Geel Teenslippers Unisex B5ZCn5wOqx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNette Veterschoen Broeck Bruin John Den Halfhoge Leather St

Onze specialisten

St Nette Halfhoge Leather Bruin Broeck Veterschoen Den John
Advantage 52125 Nvy Heren 0 Skechers Navy 2 dayshow Sportschoenen Flex 8txn0q
Grijze Geox Grijze Casual Nexside Schoenen Schoenen Geox Nexside Casual 5nFqwAHx
Schoenen Cognac Geklede Cognac Geklede Bugatti wq8RH
Nette Halfhoge Leather John St Bruin Broeck Veterschoen Den