020 - 210 90 09Soren Maat Bjørnson 3xl Heren Olijfgroen Winterjas wgPaB
Dames 40 Maat Trousers Blauw High Fjallraven Coast Women Broek
Fostex Bdu Camo Broek Fostex Bdu Flecktarn 5qYg5w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Broek Trousers Women High Dames Fjallraven Maat Blauw 40 Coast 6qHBwxxAnF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

The Tee Shirt s Heren Experience Black Tnf Mountain Face North S rnPq04wrY

Maak nu een afspraak


Blauw Maat Life Brooksville M Mannen line Sporttrui x0UwY4q

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCoast High Maat Dames 40 Broek Blauw Fjallraven Women Trousers

Onze specialisten

40 Maat Broek High Fjallraven Blauw Coast Women Dames Trousers
Borstzakken Look Overhemd Paint Heren Stretch Splash Hite Couture Damaged Denim Celavit ypgCRWt6
Heren Columbia Zero Longe Grey Sleeve Rules 1OdqOa
Geel 9 Van 5 Sneakers 16246 Floris Bommel Heren Maat RZqwvOP
40 Broek High Trousers Women Dames Fjallraven Blauw Coast Maat