020 - 210 90 0941 Teko 38 M Sokken Hiking Charcoal nn8qT6p
Bruin Brooklyn Sneakers Heren Maat 42 Fila
Vest Black Jacket Jack Arco Wolfskin Stripes M Heren 6SxZAq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Brooklyn Maat 42 Heren Sneakers Bruin Fila fqx8wP1w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Hybrid maat volwassenen groen outdoortrui pendan Xxl Ii AxOnr7A

Onze specialisten

Sneakers Bruin Fila Brooklyn Maat 42 Heren
Blauw Regatta Hedman Heren Ii Trui wrrxdIqHn
M Outdoorbroek Jack Pants Night Cuffed Lake Wolfskin Heren Blue wxYq6rXIY
Meindl Uk Identity 14 Linosa Dunkelbraun OaYW7rOz
Bruin Fila Heren 42 Sneakers Maat Brooklyn