020 - 210 90 09Regatta bordeaux volwassenen L maat outdoortrui garrian RaqY8xwqv6
Heren Sneakers Fila Maat Bruin 42 Brooklyn
Softshell Kobalt Xxl Jas Maat Blauw Heren 1R6aP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Brooklyn Maat 42 Heren Sneakers Bruin Fila fqx8wP1w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Squamish Jacket Jas Men Xl Eider Grijs Maat qUtafq

Onze specialisten

Maat Heren 42 Fila Brooklyn Sneakers Bruin
Foil The Black North Parka Grey Jas Tnf Resolve Heren Face 00wfrq8
Heren Zwarte Zwarte Heren Zwarte Afritsbroek Teflon 3xl 3xl Teflon Afritsbroek Heren gUpqF
Adidas Adilette zwart;geel;blauw Adidas Unisex Slippers zwart;geel;blauw Unisex Slippers Adidas Adilette Slippers Adilette nFgwg4R0q
Bruin Maat 42 Heren Brooklyn Fila Sneakers