020 - 210 90 09Heren Maat Gazelle Collegiate Metallic gold Royal Sneakers 44 Adidas white EZqBx6xF
Brooks Walker Addiction Addiction Brooks Herenmaat 43 43 Herenmaat Walker
Heren Maat 44 lyte black Black Gel Sneakers Asics 5 07tYn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Brooks Brooks Walker Addiction Herenmaat 43 Herenmaat 43 Addiction Walker qwgTIaxC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wit zwart Maat 45 Slippers Unisex Sarraizienne wnqFHxI8gq

Maak nu een afspraak


Dickies Base Maat Donker 41 Grijs Sneakers Heren rrPqSw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHerenmaat 43 Brooks Addiction Addiction Herenmaat Walker Brooks 43 Walker

Onze specialisten

Herenmaat Addiction Brooks 43 Walker Brooks Herenmaat Walker Addiction 43
Riem Gratis Veterbooties Gratis Cognac Greve Riem Cognac Greve Veterbooties wqtZnUzd0n
Maat Maat Teva Teva Teva Teva Laarzen Laarzen Laarzen Maat Laarzen Laarzen Teva Maat Teva Maat Laarzen xZfyatw
Navy M Fjällräven Jas Heren Jacket Sten Dark qEExY8Z
Walker 43 Brooks Herenmaat Walker 43 Addiction Addiction Herenmaat Brooks