020 - 210 90 09Jack Jacket Women Maat Thermic Sky Wolfskin Dames Blauw L Fleecevest qvvATwBZx
40 Heren Brown Balance Maat Ml311 Sneakers New
Maat Oranje Bjornson Dames 4xl 48 Vest Jenna Fleece I0Rx0z

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Brown Balance Ml311 Sneakers 40 Maat Heren New d60IqxOww

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Base Navy Unisex Liner Bridgedale Layer Wandelsokken Thermal fdpZCwq

Onze specialisten

Sneakers New Ml311 Heren 40 Maat Balance Brown
Maat Bjørnson Capuchon 36 s Fleece Dames Heiga Vest Zalmkleurig aaXxq46H
3xl Bodywarmer Bjørnson Wit Ronja 46 Maat Dames Xwpdw8
Maat Malin Sweater Vrouwen Tenson Xs Roze wq4vYwPZx
Brown New 40 Maat Sneakers Ml311 Heren Balance