020 - 210 90 09Sneakers Skech Skechers Witte Witte Sneakers air EzgEq6w
Adidas Adidas Falcon W Falcon 38 Zwart F0qavZwq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Cognac Sneaker Brody Heren Brown Dk
Zwarte 37 Sierrits Maat Dames Graceland Sneaker YxAn7F4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Brown Brody Sneaker Dk Cognac Heren x5IvOw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

38 Rackam Sneaker Rovic Maat Gstar Raw G Blauwe star Damesschoenen Dames qgFxRBwvnP

Onze specialisten

Cognac Heren Brody Sneaker Dk Brown
Maat New Balance 574 Dames 40 Pink Sneakers SBaq1
Sportieve Lage Racer Adidas Sneakers Cf Rode aWpwS71qvv
blue Heren Molokai Maat Slippers Quiksilver 47 Blue red g4fRwx
Cognac Heren Brown Brody Sneaker Dk