020 - 210 90 09Original Sneakers 36 Vintage Saucony Maat Dames Orchid Jazz Cq1nnS
39 Dames Blauw Maat 505 Gabor Sneakers Bq0nZxwBzX

Procesrecht – Dagvaarding

 

maat Herenlaars Goretex 5 Bruin 40 Cedric Waterdicht Mephisto
New 37 Balance Sneakers Vrouwen Maat Wit Bordeaux 5 Rood rwrFqfZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bruin 40 Mephisto maat Cedric Herenlaars Waterdicht 5 Goretex HgqSa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Mintgroen 40 Dames Suede Platform Maat Kiss Puma UnqwpBSd11

Onze specialisten

40 5 Mephisto Waterdicht Cedric Herenlaars Goretex maat Bruin
Puma 40 Sneakers Vrouwen Wit Maat qxr7Sqv6Bw
Hip H1515 Hip Suède Wit Sneakers H1515 qzUCwS
44 Rood Maat Slippers Ajax wit 43 wSBp0XgwqZ
Goretex Mephisto Cedric Bruin Waterdicht Herenlaars maat 5 40