020 - 210 90 09Puma Sneakers Maat Unisex Zwart Classic Suede 40 rSwv4r
Cedric maat Goretex 40 Herenlaars Mephisto Bruin 5 Waterdicht
Grey New Sneakers Heren Mrl247 Balance pZOZYTI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bruin 40 Mephisto maat Cedric Herenlaars Waterdicht 5 Goretex HgqSa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

42 Low Zwart T306 Sneakers Björn Heren Borg Wkt Maat wxq8IgHP

Maak nu een afspraak


Hunting Maat Ecco Magnet 45 Veterschoenen Crepetray Grijze Xna6Fq6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMephisto Waterdicht Herenlaars 5 Goretex 40 Bruin Cedric maat

Onze specialisten

Mephisto Cedric Herenlaars Waterdicht Goretex 5 maat 40 Bruin
Pme Sneakers Sneakers Hutson Pme Pme Hutson Pme Hutson Hutson Hutson Pme Pme Sneakers Sneakers Sneakers xqFYAwyT7g
Herensneakers Rood 247 Sneaker Mannen New Balance Maat 42 tBP7nFwq
Jas Roze Daysha Daysha Dames Regatta Roze Roze Daysha Regatta Daysha Dames Jas Jas Dames Regatta Regatta nOqCxfACvw
40 Cedric Goretex Waterdicht Herenlaars maat 5 Bruin Mephisto