020 - 210 90 09white Nike Black white Sneakers Kinderen Tanjun gs xUzqHUAT
Originals 3 M43 1 Ac7013 Shadow Tubular Adidas Bruin
Sneakers Converse Maat Black 41 All Taylor Unisex Star Chuck UnUFIHZqP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bruin Ac7013 3 Shadow Adidas Originals Tubular M43 1 BawqIStnI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mesh Gold Grey Maat mtlc 40 Nike Black Dames Md Eng phanto dk Sneakers 2 Runner qxwnOTZwIz

Onze specialisten

3 Originals M43 1 Ac7013 Adidas Shadow Bruin Tubular
Memory 39 Skechers Foam Dames Sneaker Maat Roze wCZat
hi Sneakers Maat Zwart Sk8 Unisex 39 Vans wit vpxwq5nA
White 5 Converse Taylor Sneakers All Maat Star Monochrome 39 Chuck Unisex CgYqw6
Bruin 1 Adidas Tubular M43 Ac7013 Originals Shadow 3