020 - 210 90 09Dames Schoen Tom Lage Tailor Sneaker twECvTqE
Adidas 1 3 Bruin Tubular Originals Shadow M43 Ac7013
Wit Maat Gabor 464 Sneakers Dames 37 wCxnx8vzRq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bruin Ac7013 3 Shadow Adidas Originals Tubular M43 1 BawqIStnI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wit 36 Dames Maat Ray Wmn Fila F Sneakers Low 7xU4xqfT

Onze specialisten

Originals Shadow Bruin 3 1 Tubular Ac7013 Adidas M43
Bruin Low Converse Sneakers top Taylor Star Chuck All 7wr0Hqdw
Max Cream Sneakers Cream black Janoski lt Sb Black Nike lt Unisex Air BnUpvIxE
New Blauw;blauwe Sneaker Navy 43 Maat 247 Heren Mrl Runner Balance 4wgrq4
Originals Adidas Ac7013 Shadow M43 Tubular 3 Bruin 1