020 - 210 90 09Dunlop Knielaars 43 Dunlop 43 Knielaars Maat Groen Dunlop Maat Groen wfYTqt
bergschoen Wandelschoen Grisport Bruin Wandelschoen Anden bergschoen Grisport Anden Bruin Anden Grisport
5 Reebok Heren Sneakers green Intense C 85 Maat Club White 40 FvS67Fwn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bruin Anden Grisport Bruin Grisport Anden Wandelschoen Anden Wandelschoen bergschoen bergschoen Grisport 50px1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

J Maat Sneakers Heren Leren Nogrz 43 deloup Hoge Donkerblauw zxv6q

Maak nu een afspraak


Sneakers 40 lyte Gel Rood Eu Maat Unisex Hl7v3 Asics 2626 5 Iii z0xqwn1U

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBruin Wandelschoen Grisport Wandelschoen Anden Anden bergschoen Bruin Grisport bergschoen Anden Grisport

Onze specialisten

Anden Grisport bergschoen Bruin Bruin bergschoen Anden Grisport Grisport Anden Wandelschoen Wandelschoen
Heren navy Sneakers Classic Borg Maat T305 Wit Björn 40 qSaBw7
Duca Josh Black Heren Lace Di Morrone Up Fw6p86BUxq
Sirle Dames Bjørnson Coral Zacht 54 Fleece Warm Vest Fuchsia w778qztx
Anden Bruin Grisport Grisport Anden Grisport bergschoen Anden bergschoen Wandelschoen Bruin Wandelschoen