020 - 210 90 09Softshell Senvi Xxl blauw Blauw Maat Jas Kleur drxgqP4r
42 Mannen G011002 Bruin 5 Maat Clarks Nature Three
Kjelvik Vest Maat Liane Dames Grijs 40 Licht qrzwCqxX5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bruin G011002 Clarks Mannen Nature 42 5 Maat Three wCx1qt4xI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

shirt Active Dames t Wol Ondershirt s Wool Seamless zwart Merino Brubeck Met Thermo vZwggOdq

Onze specialisten

5 Maat Nature Three 42 Clarks G011002 Mannen Bruin
Grijs Jas Ii Dames Hamara Regatta qYwzx1IOY
Bjornson Blauw Winterjas 52 Maat Dames Aqua Karina 6xl r1rBvEz7
The White Hoodie Vintage North Pullover Medium std Heather Dames Tnf Trui Drew Peak Face Grey FwFHr6q
Three Clarks Bruin 42 Maat 5 Mannen Nature G011002