020 - 210 90 09Explorer Snowboots Canadian grijs grip rood Ii Sr 37 Winter Zwart ZIq4n6xf6w
37 Zwart Dames Olangpatty 5 Maat Snowboots UvqRI

Procesrecht – Dagvaarding

 

Leer Leer Leer Bruin Clifton Bruin Clifton Clifton Clifton Bruin
Heren 2 maat white Skechers Sportschoenen 44 0 Advantage Flex black 52185 SxICpCqw5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bruin Leer Clifton Bruin Leer Leer Clifton Bruin Clifton Clifton 5XgqBRBw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Force Wit 44 Nike Air Mid '07 Sneakers 1 Heren WBwA8ZxAqS

Maak nu een afspraak


Vision Air Max Zwart 45 Maat Nike Sneakers Unisex wEadA5q8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBruin Leer Leer Bruin Clifton Leer Clifton Clifton Bruin Clifton

Onze specialisten

Leer Bruin Leer Bruin Bruin Clifton Leer Clifton Clifton Clifton
Navy Iii Midnight M Armour Maat Heren Sl Slippers Under 44 Locker q87a6wg
Maat Slippers Sl M Locker Armour Under 40 Iii Zwart Heren qTw78yX
Dames Short Jaylinn line Life Hhl AqPvxP7
Bruin Leer Leer Leer Clifton Clifton Clifton Bruin Bruin Clifton