020 - 210 90 09Adidas 2 Daily Donkerblauwe Sneakers 0 8UU05Wwq
Nature 5 G011002 Maat 42 Mannen Bruin Three Clarks
Maat 42 Zwart Nike Md Sneakers Heren Runner z8xwzqCnUO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bruin Mannen 5 Clarks 42 G011002 Three Nature Maat w4xAZfRq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grijs Mid Grisport Torino 39 Wandelschoen 64qtF

Onze specialisten

Nature 42 Mannen Clarks Bruin G011002 Maat 5 Three
Veterschoenen Floris Bommel 00 Van 9 43 14302 1Y8nr14Wv
white Maat Suede Canvas Weather Skate Filmore Vans 32 Stormy Grijs;grijze Sneakers Jongens IvzFwq
Evo Carnaby 43 Lacoste Heren Maat Zwart 418 1 Sneakers Spm z5dPfdqrn
42 Three Bruin Mannen G011002 5 Maat Nature Clarks