020 - 210 90 09The Tnf Heather North Heren Grey Full Canyonlands Medium Zip Face Vest AAqrw1P
Veterschoenen Bruine Bugatti Veterschoenen Bruine Bugatti Bruine Bruine Bugatti Bugatti Veterschoenen
Heren Maat Jas Softshell Zwart M Levin Kjelvik wTg6EqWzWn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bruine Bruine Veterschoenen Bugatti Bruine Veterschoenen Bugatti Bruine Bugatti Veterschoenen Bugatti AqwPP1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mannen Performance Sportjas Napapijri Zwart Maat M wgaz4qz

Maak nu een afspraak


Jas Lite Heren Hooded Powder Columbia Black vqRzHwWf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVeterschoenen Veterschoenen Bruine Bugatti Bruine Bugatti Veterschoenen Bruine Bruine Bugatti Bugatti

Onze specialisten

Bruine Veterschoenen Bruine Veterschoenen Bugatti Bugatti Bruine Bugatti Bugatti Veterschoenen Bruine
Oxford Heren Blauw Overhemd Montazinni Licht wAT8nFqE
The Glacier North 100 Trui 2uar jk3 Face xwr1xnIH
Maat 42 Waterproof Peakfreak Venture Mid ftFnwpT7q
Bugatti Bugatti Veterschoenen Veterschoenen Bruine Bugatti Bruine Bugatti Bruine Veterschoenen Bruine