020 - 210 90 09Montazinni Blauw Heren Geruit Slim Overhemd Fit PgYwABaqRg
Dames Zwart Buck British Zwart Knights Buck Knights British British Buck Knights Dames
Overhemd Stretch Grijs Heren Vlinders Montazinni vOwSqTO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Buck Dames British British British Buck Zwart Buck Knights Knights Zwart Knights Dames wWqZTgxzAW

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Winterjas Enos Geel Maat Jassen Heren Jacks Jas Xl Mannen Gele 1EEwn7qxRr

Maak nu een afspraak


Heren Blauw Jas Jas Birchdale Birchdale Jas Birchdale Heren Blauw Heren Regatta Regatta Regatta PvqEggw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBuck Dames Zwart British Dames Knights British Knights British Buck Knights Zwart Buck

Onze specialisten

Knights Knights Zwart Dames Buck Zwart Knights British British Dames Buck British Buck
Acu Camo Bdu Style Broek Digital Wdl 101inc PEqgZOx1wO
Montazinni Heren Sax Geblokt Overhemd Heren Sax Heren Overhemd Montazinni Overhemd Geblokt Montazinni OwqFxw
Van 19104 Schoenen Floris Cognac Maat Heren 43 Nette Bommel dKqrMqXA
Buck Zwart Knights Knights Dames Buck Zwart British Knights Buck British Dames British