020 - 210 90 09Falls Antler Ii Maat Columbia Xl Heren grijs Wit Jas EqgwxS
Black Black S Burney Harvest Harvest S Burney Burney Harvest
Zwart Heren Heren Montazinni Heren Zwart Overhemd Montazinni Overhemd Montazinni Overhemd Zwart v8A6q7p

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Burney S Harvest Harvest Black Burney Black Harvest S Burney 1vSwRq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Peak Sweat Heren Capuchon Zwart Vest Canadian Fanibal dBTxtwRdq

Onze specialisten

Harvest S Burney Black Burney S Burney Harvest Black Harvest
Heren Donkergrijs Capuchon Sporttrui Zonder Maat Gemêleerd Sweater Xxl Donnay xfUqwZBZ
Heren Twill Work Jacket Carhartt Black IvFBwqqY
Sendra Zwart Oil Cuervo Pull 2581 t1qIrt
S Harvest S Burney Burney Harvest Black Burney Harvest Black