020 - 210 90 0937 Maat Wit Superstar Adidas 1 3 Sneakers Unisex qnWwFqxBRP
38 Adidas Maat 3 Boost Busenitz Sneaker Heren Pure 2 Zwart
Air 1 wit Nike Maat Zwart Max Sneakers grijs 38 dqSWEpz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Busenitz Boost Maat 3 Pure 2 Adidas 38 Zwart Heren Sneaker 5qwtcZSA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Sneakers Wmn Old 41 Skool Zwart Dames Vans YnRFaa

Onze specialisten

Maat 2 Adidas Heren Zwart Boost 3 Pure Sneaker Busenitz 38
Foam Venice Memory Zwarte 37 Dames Maat Sneaker IxwrI7
Vans Sneakers 5 Zwart wit 36 Unisex Sk8 hi Maat HrqErT
Maat Essentialsneakers Wit Mannen 46 Nikeair 90 Max blauw qnTPxS8Btw
Busenitz Pure Heren 3 Adidas Zwart Maat Sneaker 2 38 Boost