020 - 210 90 09Slip on Witte Flex Sneakers Skechers Ultra 7aw8O
Geklede "lage Tamaris Roze " Sneakers UvOHqZU

Procesrecht – Dagvaarding

 

Canvas Heren Blauwe Camp Instapper David Maat 46 By Venture
Nite Sneakers " Skechers "blauwe D'lites Polka xIYYgw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

By Heren Maat David Blauwe Venture Camp Instapper 46 Canvas BdxwtqU0Wq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

40 Maat Zwart Shadowsneakers Adidas Tubular Unisex vPxZqnt6gw

Onze specialisten

Blauwe Instapper Heren Venture By Camp David Canvas 46 Maat
Rally Lage "witte Sneakers Fitflop " fTp7gq
Kleur Maat Star Black gs 36 Runner Nike td7wqxXH
Maat Heren 1 Sneakers Ms574sbk Zwart 2 Balance 45 New BRxnWX0T
Venture Blauwe Canvas David Heren By 46 Instapper Maat Camp