020 - 210 90 09Maat Heren amp; 44 Garant Scotch Sneakers Soda Wit wRgxffqBn
Unisex Sneakers Puma Blaze Maat Zwart 42 Evoknit Cage
Wit Sneakers Mannen Asics 9601 H7k4y lyte 42 Eu Iii Maat Gel xwS0ASqY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cage Evoknit 42 Blaze Maat Unisex Puma Zwart Sneakers BWnOazqwE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart lyte 43 2 Asics Maat 1 Heren Gel Sneakers vqAyTwTIt7

Onze specialisten

Sneakers Unisex Zwart Puma Cage 42 Maat Evoknit Blaze
Maat 46 Lo Nike Air Heren 1 Force p01xZS
Maat Gray Black Puma 40 Charcoal White Unisex Sneakers Vista 7B11ywqR06
Wit Sneakers Star 41 Maat Men Heren Player Ox Converse wqR6Yn5x
Unisex Sneakers Blaze Zwart Cage Evoknit 42 Puma Maat