020 - 210 90 09Honshu Dames Ii Shirt Oranje Regatta qdf7A4wxq
Olang Snowboots Canadian Antraciet Volwassenen Antracite
M Maat Trui Dames Zwart Epsilon qOWIwRBW

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Canadian Antraciet Volwassenen Snowboots Olang Antracite 7nCqIwd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bjornson Dames Softshell 3xl 46 Taupe Maat Silje Jas 8g8wxqZr

Maak nu een afspraak


Grijs Bergans T Sveve Dames Xl shirt Maat wrInprq5C

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAntracite Olang Canadian Antraciet Snowboots Volwassenen

Onze specialisten

Snowboots Antraciet Antracite Canadian Olang Volwassenen
M Groen Greenlands Fleecejack Maat Mouwen Gebreide agwXTw4q8
Regatta Regatta Tarnis Trui Dames Tarnis Dames Aqua Regatta Trui Aqua qCXwxfxEnO
Cloudfoam Sneakers 42 Wit Schoenen Racer Adidas Lite zPndw8qq4
Olang Volwassenen Canadian Snowboots Antracite Antraciet