020 - 210 90 09Broek Nero Zakken Veel Ritsen amp; Hoogwaardige Extra Hondensport Weersbestendig Xl Hondentraining Ykk Kwaliteit Dogshepherd B6fwn
Volwassenen Canadian Antracite Snowboots Olang Antraciet
Baffle Sporttrui S Piste Blue O'neill Hoodie Surf w6BRt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Canadian Antraciet Volwassenen Snowboots Olang Antracite 7nCqIwd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jeans Heren Maten Groen Pocket Slim 28 Biker Fit Enos Korte Broek EqZwg0g

Onze specialisten

Snowboots Antraciet Olang Volwassenen Antracite Canadian
Vest 0803 line Microfleece Fleece Id qXt7n0
Maat Mouw Korte Heren Alps Axant Overhemd S Blauw awUqYZO4
Air Ssl Max Zilver 97 45 Nike Maat Sneaker Goud 7dSq7wf
Antracite Canadian Olang Snowboots Volwassenen Antraciet