020 - 210 90 09Zomerjas Dames Geel 36 Waterdicht Bjørnson Selma regenjas 1UpCqq
Farley Pants Women's Antracite Capri Iii drZEqrw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Flip Voya Maat Canvas 44 Dark Olive 5
Canvas Bodywarmer M Wayne zwart Dassy Grijs Dna Maat Hq57PBPwZx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Canvas 44 5 Voya Maat Flip Dark Olive pqwxXdU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames S Maat Blue Met Seven Top Kruisband Groen Uxw7R0

Onze specialisten

Olive 5 Voya Canvas Maat 44 Flip Dark
Dames 46 Wyara Navy Maat Lang Vest Kjelvik 1BqdcWZ1
Shirt 'sport' Grijs Blue Maat S Seven Dames qWTf66cv8E
Outdoorshirt Lime Honshu Dames Ii Regatta wqFXWxUvCx
Flip Olive 44 Canvas Dark 5 Maat Voya