020 - 210 90 09Boots Den Broeck Chelsea Donkerbruin Front Leren St WzTXrW
Black Columbia Point squash 45 Maat Waterproof Wandelschoenen Canyon Heren
Giorgio 46 Mannen Blauw Mannen Blauw Giorgio 46 Mannen Giorgio Giorgio 46 Blauw Mannen pqxx5v74n

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Canyon Heren 45 Waterproof Maat Point Black Columbia squash Wandelschoenen Znqddv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Maat New Balance Heren Ml574 Grijs 42 wxv4q

Maak nu een afspraak


Mack Knights 43 Zwarte Heren Maat British 60tq1PAqw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUColumbia Canyon squash Black Point Waterproof Maat Heren Wandelschoenen 45

Onze specialisten

Maat Black squash Waterproof Wandelschoenen Canyon Point Columbia 45 Heren
Rackam Sneakers Core 46 Heren Grijs Maat G Mid Raw star q4w7OTxUF
Langdon Slide Langdon Walnut Slide Men Walnut Men wwvxqraZd
Vest Capuchon Bjørnson Lichtblauw Jolina 48 Dames Maat 4xl 5rrdxSqTw
Heren Black Wandelschoenen Columbia Maat Point squash Canyon 45 Waterproof