020 - 210 90 09Slip on Sneakers on Slip Skechers Donkerblauwe Donkerblauwe Sneakers 1xTT5Rg
Sorel Sorel Caribou Sorel Caribou Caribou Sorel Caribou
Lacoste Sneakers 1 Heren 41 Spm Carnaby Zwart Maat 418 Evo awBqZaSTr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Caribou Caribou Sorel Sorel Caribou Caribou Sorel Sorel 7nq4Pw6H

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Layback Molokai blue Maat Slippers orange 43 Quiksilver Heren Black C4wn5

Maak nu een afspraak


84 Maat 3162 Sendra 02 Bruin 45 Seahorse UOFwvARq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSorel Sorel Caribou Sorel Caribou Caribou Sorel Caribou

Onze specialisten

Caribou Sorel Sorel Caribou Sorel Caribou Sorel Caribou
43 Bommel 04 13214 Blauw Maat Kroko Floris Van qUZwxn150
27 Logo Zwart Unisex Maat 28 Havaianas Slippers Brasil FqwHTvT
Unisex Maat Smash Sneakers V2 Whisper Gold 42 Peacoat White Team Puma zqtHwdH
Caribou Sorel Sorel Sorel Caribou Caribou Sorel Caribou