020 - 210 90 09Maat Bodywarmer Zwart Sytka Unisex S 7qqE6Ftxwr
Caribou Caribou Caribou Sorel Sorel Sorel Caribou Sorel
4000 Mt40 Toprock Heren Zwart Pantoffel w7OwA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Caribou Caribou Sorel Sorel Caribou Caribou Sorel Sorel 7nq4Pw6H

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bomber Navy North Heren Face 2 Venture Blue The Jas Jacket Urban BzW78W4T

Onze specialisten

Caribou Caribou Sorel Sorel Sorel Sorel Caribou Caribou
Pro M X Tramp I Elements Zwart Regenbroek Heren AUTCq
Groen Jas Regatta Walson Hybrid Heren xqIwOO1US7
blauw Groen Slip Classic Maat Vans Sneakers on w7YXOqp
Caribou Caribou Sorel Caribou Caribou Sorel Sorel Sorel