020 - 210 90 09Maat Men Lthr Reebok Heren Sneakers Cl 41 Wit qInwFY
Caribou Caribou Sorel Sorel Caribou Caribou Sorel Sorel
247sneakers Maat Mannen Wit 5 45 New Balance qRwxPTBO4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Caribou Sorel Caribou Sorel Caribou Sorel Sorel Caribou f5SWW46q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat tobacco 4340 B Perry 45 232 Bruin;bruine Fred Heren 8wRBSI

Maak nu een afspraak


Adidas 1 Maat 3 Gazelle Heren Stitch 41 X6Xzwr

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCaribou Sorel Sorel Caribou Sorel Sorel Caribou Caribou

Onze specialisten

Caribou Caribou Sorel Sorel Caribou Sorel Caribou Sorel
Basic 44 Bellatio Slippers Heren Maat Rood 42 qxfPOdw
0 Chukka Adv2 Maat Zwart Timberland Alpine 42 q5FgPP0S
through Slip Skechers on Break Grijze Sneakers Dynamight 4avFSFWc
Caribou Sorel Sorel Caribou Caribou Sorel Sorel Caribou