020 - 210 90 0943 Maat Heren Ml311 Balance Black;black New Sneakers w046Snq
41 Maat Sneakers Wit Heren Mannen Sneaker Lacoste Carnaby
Maat 39 Adidas Superstar Dames Sneakers Wit pwgUqxzg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Carnaby Sneakers Heren Sneaker Maat Lacoste Mannen 41 Wit BtOqnwq5dx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Adidas Aquaslippers Adilette 39 Zwart Maat Unisex 8Y8Pwrq

Maak nu een afspraak


Suede Court Nike Heren Sneakers Royale Blauw SwpqBw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneaker Heren Maat Sneakers Wit Carnaby Mannen 41 Lacoste

Onze specialisten

Maat Carnaby 41 Mannen Wit Lacoste Sneaker Sneakers Heren
All 44 White Star Chuck Taylor Optical Unisex Maat Sneakers Converse PEFq4HwP
Blauw Slippers Unisex 41 Classic 42 Crocs Maat 5CwYXnq
36⅔ Maat Sleek Sneakers W Wit Adidas Dames EXqwYY
41 Maat Sneaker Carnaby Lacoste Wit Sneakers Mannen Heren