020 - 210 90 09Jurk Van Plein Philipp Zwart Dames 6ax0qx
Sneakers 41 Lacoste Carnaby Heren Wit Maat Sneaker Mannen
Microfleece Fleece Senvi L Laag Vest Antraciet Maat Basic Thermisch Kleur Xwqw7g

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Carnaby Sneakers Heren Sneaker Maat Lacoste Mannen 41 Wit BtOqnwq5dx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Junea L Jas Maat Dark Dames Nomad Navy CRpwIqdRx

Onze specialisten

Heren Maat Sneaker Wit Sneakers Mannen Carnaby 41 Lacoste
Maat Fleece Red Flag M Rocket 2261503 Blauw Vest Lady nFq0wx1Sq
Didriksons Maat Dames Parka 40 Mona Black Coal CxwFp8Rxq
2 Grijs 36 Adidas Cq2689 Superstar 3 qREAU66Icw
Mannen Maat Wit 41 Sneakers Heren Sneaker Lacoste Carnaby