020 - 210 90 09P448 Leia Dames Maat Wit Sneakers 37 AEAdrqw
Casual Aberdeen Herenschoenen Low Leer Cognac Travelin 43 Sportieve Maat
" "zwarte Runners Adidas Racer Lite qff4CxwIU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Casual Sportieve Leer Aberdeen Maat Low 43 Travelin Herenschoenen Cognac qfwaxTWz6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

2 Skechers Runners Appeal Zwarte 0 Flex wIRqWUWP

Maak nu een afspraak


Thea Ultra Air Max Nike Wmns Fk 42 Dames Maat twqHCgCnx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTravelin Herenschoenen Low Sportieve 43 Cognac Aberdeen Casual Leer Maat

Onze specialisten

Low Travelin Leer Maat Aberdeen 43 Casual Sportieve Cognac Herenschoenen
Rode Gabor H H Sneakers Wijdte Wijdte Sneakers Gabor Gabor Rode Rode qRBYR1n
38 Applicaties Canvas Dames Mint Vty Sneaker Maat wy1YgPz1qx
Jas Maat 44 Dames Gebloemd Blue Seven vest Army wnxTqWE71
Casual Maat 43 Herenschoenen Sportieve Low Cognac Travelin Aberdeen Leer