020 - 210 90 09Zwart 42 Maat Cruiser Originals Mephisto Heren Veterschoen BFIPIYq
Maat Aberdeen Casual Cognac Low Sportieve Herenschoenen 43 Travelin Leer
Maat Cruiser 5 Lichtbruin 42 Veterschoen Original Mephisto Heren A4xXW7wOAP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Casual Sportieve Leer Aberdeen Maat Low 43 Travelin Herenschoenen Cognac qfwaxTWz6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

10 Meindl br 10 Meindl br Meindl Lugano D Lugano D qIZfqxnSw

Maak nu een afspraak


46 Heren Falcon Legend Blauw Navy Pme Maat Sneakers 1Bfw0gq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU43 Travelin Aberdeen Leer Sportieve Casual Maat Low Herenschoenen Cognac

Onze specialisten

Maat Travelin Sportieve Herenschoenen 43 Cognac Aberdeen Low Casual Leer
Mn Maat Pewter Heren Mte Sneakers Vans 43 Hi Grijs Ward SxFSd
38 Wmn Maat Hi Rood Sk8 Reissue Vans Dames Sneakers qw8AZ
Winterjas 42 Bjørnson Edil Donkerblauw Dames xl Maat 6nxq0q1zw
Herenschoenen Travelin Leer Low Sportieve 43 Casual Maat Cognac Aberdeen