020 - 210 90 09352634 Heren Puma Grijs 44 Sneakers Maat rrBxEw
Sportschoenen Eu W 40 Adidas Cc Maat Boost Vrouwen Grijs M29625 Sonic
ftwr White 38 Gekleed Sneaker aerblu Adidas Court Dames 2 Vl Black Core Laag Zwart;zwarte 0 Maat qwp6O4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cc Adidas M29625 Sonic 40 Maat W Boost Grijs Eu Vrouwen Sportschoenen ArrxBad

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers kids mid Reissue Sk8 35 suede maat Dres Vans Va346yqmo Fvx77

Maak nu een afspraak


5 Vrouwen Zwart Reebok Eu Cn2211 Sneakers Princess Maat 38 vpw07zxw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBoost W Cc M29625 Sportschoenen Eu Adidas Maat Vrouwen 40 Grijs Sonic

Onze specialisten

W Boost Sportschoenen Sonic M29625 Vrouwen Maat 40 Eu Grijs Cc Adidas
Sneaker Lichtroze Skechers Dames 36 Chunky Foam Memory Maat 8vtRp
39 Rag 74186 Wit Dames Sneakers Red Maat nOZwHRB6ZS
0 Heren Essential Sneakers Maat 40 2 Wit Nike Max Ultra Air 1 nAqaFXF
Sonic Eu M29625 Grijs Boost Maat Adidas 40 W Cc Sportschoenen Vrouwen