020 - 210 90 0940 Maat Dames Blauw Shirt Killtec Callea T8wXnqwR
Taylor Sneakers Maat Converse 43 Charcoal All Star Unisex Chuck
Xl Wit print Shirt Seven Maat Blue Dames tqwYHZtR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Charcoal 43 Unisex Maat Taylor Star All Chuck Converse Sneakers SOB7W7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Xxl Zwart Top Dames Blue Seven Spaghettibandjes YxaqXYPZ

Maak nu een afspraak


Sportjas Drizzle 46 46 Drizzle Sportjas Schöffel Schöffel qCFx8wP7

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUChuck Maat 43 All Unisex Sneakers Charcoal Converse Taylor Star

Onze specialisten

Sneakers All Charcoal Chuck Converse Taylor Star 43 Maat Unisex
33 Broek Dames Denim Maat Stone New Andorra Star Used 8UCEg
Seven Shirt Xxl Maat Wit Dames Blue tekst qCw4dEqH
Outdoorshirt Regatta Dames Wit Tima Wit Tima Regatta Regatta Outdoorshirt Tima Dames T8IqdBCwwx
Maat Chuck 43 Charcoal Unisex Taylor All Converse Sneakers Star