020 - 210 90 09Life Anti Stretch line insect Heren Afritsbroek Mekong Z78FnrZ
43 Sneakers Chuck Charcoal Star Taylor Maat Unisex All Converse
Afritsbroek Life line Mannen Xl Maat Groen Sutton 8ESwrE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Charcoal 43 Unisex Maat Taylor Star All Chuck Converse Sneakers SOB7W7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mid Jas Grey 2 Jacket North Face Navy Resolve The Heren Urban wAUq6zU1

Onze specialisten

Sneakers All Maat Taylor Charcoal Unisex Converse Chuck Star 43
Camouflage Xsmall Broek Woodland Bdu Maat qxAwEBOX4U
Eu Heather Grey Tee North Medium The Easy std S Heren s Face Shirt Tnf YPpRq6
Sneakers Eu Tiger 47 Maat Groen Mannen Mexico 8502 Vin D2j4l 66 Onitsuka C8xqPZq
Sneakers Star 43 Charcoal Maat Unisex Chuck Converse All Taylor