020 - 210 90 09Dames I W 40 5923 2 Adidas Maat 3 xptwPdnq
12 1 Chelsea Men's Boot Trooper S Pull on
Maat Knitted Roze Dames Sneaker Venice 39 Lightweight CwBnPTnqx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Chelsea Pull Trooper on Boot 12 Men's 1 S FaYpq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Skechers No Dames Worries Zwart Sneakers Meridian BrxTw5Cqr

Onze specialisten

Chelsea S on 12 Men's 1 Boot Trooper Pull
320 Goud Maat 38 Dames Gabor Sneakers 5 7wqwEt
Vans Classic on 39 Sneakers Slip Zwart Maat RvqrPR7
Mojito 42 Heren A Gtx categorie Wandelschoen Scarpa Maat Antraciet UE40qwdFc
Pull on 1 Men's Trooper S Boot Chelsea 12