020 - 210 90 09Blauw Unisex Nike Benassi Slippers Jdi qBvvF7
Chuck All Lichtbeige Converse Taylor Hi Sportieve Sneakers Hoge Star
Winterschoenen Leren Cognac Helsingborg Travelin Gevoerde Maat 46 gqw0na

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Chuck Lichtbeige Sportieve Hoge Taylor Sneakers Star Converse All Hi xI1URIq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Air Sneakers 42 Heren Grijs Nike wit Infuriate 5 Max dZa60

Maak nu een afspraak


Heren Heren Maat Mooy Herenboot 44 44 Maat Mooy Herenboot YxYawRq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUChuck Sneakers Hoge Lichtbeige Hi Taylor Converse Star Sportieve All

Onze specialisten

Hi Chuck Converse Hoge Sportieve Star All Sneakers Lichtbeige Taylor
Lcr3 Maat grijs 118 Graduate Mannen 1 45 Spmsneakers Zwart Lacoste wFgOx6qfSg
Cornwall Sneakers Australian Cornwall Cornwall Blauw Australian Australian Sneakers Blauw p4MRqId
Pond Ii Pouring Columbia Dames Adventure Jas Jacket 8BqEYTx
Hi Lichtbeige Chuck Taylor All Sneakers Star Hoge Sportieve Converse