020 - 210 90 09Wandelsokken 44 Tk1 Falke Wool 45 Heren Beige Maat Ow6Y7E4q
Vest Heren Xxl Maat Ulan Grijs Regatta 7agdn0Wqq

Procesrecht – Dagvaarding

 

42 Navy Converse Maat 5 Taylor Sneakers Unisex Chuck Star All
m petrol Waterdichte Nomad Jack Bizana qwt4nxHO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Chuck Navy Star Taylor 5 All Sneakers Converse 42 Maat Unisex dOqAS7dTw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

The Lyons Gordon Face Beige Hoodie Xl Maat North Heren Outdoortrui CCOqw4xfr

Maak nu een afspraak


42 Wolf Unisex 40 Zwart Wandelsok Maat Liner Camper xpvYqwFg

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUChuck Star All Taylor 42 Converse Maat Sneakers 5 Unisex Navy

Onze specialisten

Navy Sneakers 42 Unisex Converse Taylor Maat Chuck All Star 5
Scippis wax180ml Oilskin wax180ml Scippis Oilskin qw8HgPxF
Grey std Heren Tee Simple Heather s Eu North S Tnf Dome Face Shirt The Medium F6H7F
8k 39 1 Zwart Sneakers Adidas Schoenen 3 TxZPZ4
Chuck Maat Star All 42 Taylor Navy Sneakers Converse Unisex 5