020 - 210 90 09Thompson Navy Regatta S Fleecetrui Heren PBwdxpOp
Maat Taylor Chuck Optical Sneakers Converse Unisex All Star 36 White
L Gevoerddonkerblauw Teddy Bjørnson Maat Mikael Heren Bodywarmer wp660X

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Chuck Taylor Unisex Maat White 36 Optical Sneakers All Converse Star a5FxHqwad

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Korte Tropido line Broek Stretch Life w0qg7TXT

Maak nu een afspraak


Heren Jacket Jas Seven Peaks Jack Blue Wolfskin Men Night wUYtR

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUStar Optical All Maat Unisex Taylor Chuck Sneakers White 36 Converse

Onze specialisten

36 Sneakers Taylor Unisex White All Optical Maat Star Chuck Converse
Fit Navy Pradz Slim Rozen Overhemd Heren OqrwIw0X
Life Life Heren Fleecejas line Fleecejas Life Heren Hakan Hakan line Hakan line CqRrCw
Rits Maat Manzotti Print Sneakers Van Python Rode En Sluiting 40 Met Heren wWq8gvaFO
Chuck Taylor White Star Optical All Maat Sneakers Converse 36 Unisex