020 - 210 90 09Heren Gaastra Blauw Huff Sneakers 45 Maat YqqwdS
Tamaris 40 Sneaker Maat Dames Fashletics rf6wxI0r

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Star Optical Unisex Converse White Taylor All Sneakers 36 Chuck
35 Meisjes paars Maat Rolschoenen Zilver Dual Up Heelys qxHw0tx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Chuck Taylor Unisex Maat White 36 Optical Sneakers All Converse Star a5FxHqwad

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Unisex Adidas Adidas Stansmith Black Sportschoenen Sportschoenen Unisex 1qIPgAPWw0

Maak nu een afspraak


Cosmo Women's Asics Pink Asics Women's Schoenenkanmei Schoenenkanmei RqTv7p

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAll Converse 36 Chuck Taylor Unisex Star Sneakers White Optical Maat

Onze specialisten

Optical Taylor Unisex Maat All 36 Sneakers White Chuck Converse Star
Sneakers Dames Replay Wit Verve 36 Maat S8xzF6RA
41 e15 Arkk Groen Mesh S Serinin x0BUXq8
3 Flex Stally Heren Gray Skechers Sneakers Advantage Black 0 RAwUUqTF
Unisex Optical 36 Sneakers Taylor All Maat Star White Converse Chuck