020 - 210 90 09T Marine Lange Mouw shirt Russisch Zomermodel wZBq1wAv
Wrong Moscow Friends khaki Hoodie Green r0rSqRwax

Procesrecht – Dagvaarding

 

37 Unisex Zwart Sneakers Chuck Star All Taylor Converse Ox Maat
Camo Industries Woodland M65 Miller Vintage Pants wPf0qwC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Chuck Zwart Maat All Sneakers Taylor Star Ox Unisex Converse 37 S6PqdzFS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

groen Ii S outdoorjas Regatta arec maat volwassenen gY5qcn48w

Maak nu een afspraak


Heren Rood Montazinni Bloemen Bordeaux Fit Slim Overhemd Udd8zgnB

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTaylor Star Chuck Zwart Converse 37 Ox Maat All Sneakers Unisex

Onze specialisten

Taylor Unisex Converse Zwart 37 Maat Ox Star All Chuck Sneakers
Fleecetrui Thompson Heren Regatta Blauw 5xl 1wnxqY54a
Hooded Sweatr Freshgreen Fastpitch Xxl Rsx Printer BqnRAv
Nogrz Heren Brushed 43 Maat vancampen Donkerblauw Leer Sneaker J xxIrq80E
Taylor Zwart Converse Unisex Maat 37 Chuck All Star Sneakers Ox