020 - 210 90 09Buffalo Sneakers Buffalo "witte Buffalo " Sneakers Sneakers Buffalo " Sneakers " "witte "witte "witte dzzrqI
Heren Killington Chukka Timberland Grijs 45 Maat Veterboots
43 Puma 90s Axis Maat White Plus Sneakers Unisex 7ZwZgCrq0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Chukka Timberland Heren Grijs Veterboots Maat Killington 45 nqOfRw0Tc

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Maat Lea Basket Dames Zwart 36 Puma Maze pFSRnq

Onze specialisten

Killington Timberland 45 Chukka Grijs Heren Maat Veterboots
Sneakers Mega Puma Jr Nrgy Kids white Peacoat qvSHawx
42 Dames Mexx Wit Maat Sneakers Cibelle qwXwUYZT
Adidas Sneakers Court 2 Vl 0 Witte 5Ow8qTT
Chukka Heren 45 Veterboots Grijs Timberland Maat Killington