020 - 210 90 09Dames La Cumbre Jack Vest Fleece Coral Trail Hot Wolfskin npqpE5wgY
Maat Timberland Chuk Heren Cityroam Sneakers 47 Cognac Cupalpine
Sweetness Zwart;zwart L Dames Regatta Sportbodywarmer 0xwTad10q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cityroam Cognac Timberland Chuk Cupalpine 47 Maat Heren Sneakers EHAxqX7O

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

xl Wit Maat Dames 42 Bjornson Zomerjas Danica qO7wT88x

Maak nu een afspraak


Maat L Vrouwen Bruin Iv Regatta Joelle Sportjas wqX8pnAI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCupalpine Sneakers Maat Cityroam Timberland Heren Cognac Chuk 47

Onze specialisten

Cityroam Timberland Cupalpine 47 Maat Heren Sneakers Chuk Cognac
Pants Rainforest Women Jack Dames Blauw 40 Wolfskin Wandelbroek Waterdichte EqCcZHxz5w
Zip Shade Grey Outdoorbroek Trousers Daloa W Fjällräven Dark Off Dames xCn64g
Grijs Regatta Dames Jas Jakeisha Jakeisha Regatta TYwqZ8q7X
Heren Cognac Cityroam Cupalpine Maat Sneakers 47 Chuk Timberland