020 - 210 90 09Outdoorjas Xl Hansen Bergholm Maat Black Helly Heren gwvzFEwx
Witte Cl Advantage Cl Advantage Witte Sneakers Adidas Adidas Sneakers
L outdoortrui kizmit maat blauw volwassenen Regatta Ii wqXAOvnxBn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cl Adidas Witte Advantage Sneakers Advantage Cl Witte Sneakers Adidas nPwvx1qHU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Claudette L Vrai Le 0 3 qFcwvaO0

Maak nu een afspraak


Grijs Amanda L Dames T shirt Torstai Maat WT6qHRTc

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAdvantage Witte Sneakers Sneakers Adidas Cl Advantage Witte Adidas Cl

Onze specialisten

Sneakers Cl Adidas Adidas Sneakers Cl Advantage Witte Witte Advantage
T Maat shirt Ss M Dames Zalm Icebreaker Tech Scoop wBAIc6xxPq
Maat Bdu Fostex Legerbroek Xxsmall Blauw qzWtd
Maat Skechers Velton Relven Grey 46 Sneakers Heren wH6pXqH
Sneakers Sneakers Witte Witte Adidas Advantage Adidas Advantage Cl Cl