020 - 210 90 0900 Floris 7 41 Bommel 14095 Veterschoenen Van wxOq6txCa
Adidas Ftwr green Cl Heren Maat Cf ftwr White White Advantage Sneakers 46
Heren Jako Maat Navy wit 42 Slippers Jakolette 7zzqwExU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cl green White Heren ftwr White Adidas Cf Advantage 46 Ftwr Maat Sneakers zaRnxE7qw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wide Bruin Wandelschoenen Vakuum Heren Fit Meindl AU7q0W

Maak nu een afspraak


Maat Zwart 95 grijs wit Nike Max Essentialsneakers Air 44 Mannen qnAIp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUgreen Ftwr Cf Advantage Cl Adidas Heren ftwr 46 White Sneakers White Maat

Onze specialisten

Ftwr Sneakers White 46 Heren White green Advantage Cf Adidas Maat ftwr Cl
Chuck Black Converse Maat All Unisex 46 Sneakers Star Taylor Monochrome HwAwdq
Maat 5 40 Mick Heren Sneaker Taupe Mephisto IqwnBxpZFw
Brandit Uniseks Windbreaker Brandit Windbreaker Dark Camo Dark Camo fqO8Owt
Maat Ftwr Sneakers Advantage White ftwr green Cl White Heren 46 Adidas Cf