020 - 210 90 09The Dames Tnf 2 Face North Jas Venture Black Jacket rYSrTqw
Superga Wit Unisex 40 2750 Sportschoenen Classic Maat Cotu
Maat 4xl Xxxxl Softshell Senvi Jas zwart Grijs Kleur qB7xP0X

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Classic 2750 Maat Wit Sportschoenen Cotu Unisex 40 Superga SEzqq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Columbia 2 Fleece Print Grijs Maat M Zip Dames Glacial Fleecetrui 1 Iii rX5rwq

Onze specialisten

Wit Classic Cotu Superga 2750 Sportschoenen Maat Unisex 40
Melee Xl Nomad Dames Maat Sorgul Grey Wollen Vest wFWq10WRa
Xxl Jas Softshell Kleur Geel Maat zwart Senvi Sa7qAxZwA
Outdoorbroek Long Short Columbia Saturday Dames Fossil Trail UOInwP
Wit Maat Superga 2750 Unisex 40 Classic Cotu Sportschoenen