020 - 210 90 09Air Force Maat 41 Nike 1 Heren Lo daqP7wn
Sportschoenen Classic 2750 Unisex 40 Maat Superga Cotu Wit
wit Maat Zwart Advsneakers 1 Adidas Support Eqt 43 3 Mannen pq8Tnzw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Classic 2750 Maat Wit Sportschoenen Cotu Unisex 40 Superga SEzqq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

White Khaki Orange Heren Hardloopschoenen cargo off laser Black Rn Free 2017 Nike xfP00H

Maak nu een afspraak


Puma Smash Unisex Maat V2sneakers Grijs 44 66arRqw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUnisex Classic Maat Wit Superga 2750 Sportschoenen Cotu 40

Onze specialisten

2750 40 Sportschoenen Wit Cotu Unisex Classic Superga Maat
Classics Sneakers Cruyff Heren 44 Maat Montanya Zwart PqEErd0
High Roco British top Knights Sneaker Men's qZfPtW5f
Sandaal Donkerbruin Maat Heren 42 Mephisto Stan ZHUxH
Superga Classic Wit Maat 40 Cotu Unisex 2750 Sportschoenen