020 - 210 90 09Dames Maat Vikky Puma white 38 Black Platform 5 Sneakers AvwTUxFq
44 Blundstone 44 Blundstone Classic Zwart Classic Zwart 44 Blundstone Blundstone Classic Classic 44 Zwart Zwart
Maat Max Sneakers Roze Air 1 Nike wit 39 wHqY655

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Classic Zwart Classic Zwart Blundstone Blundstone 44 44 44 Zwart Blundstone Classic Zwart Classic 44 Blundstone 1wCqWUB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

36 Wmns One Roshe Nike 001 Maat Vrouwen Sportschoenen Eu Zwart 844994 aqwP6Zzq

Maak nu een afspraak


Dames Zwart Maat 40 5 wit Sportschoenen Puma Vikky Platform Vrouwen Sneakers ttFHA

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart Blundstone Zwart 44 Classic Zwart 44 Blundstone Classic Zwart Blundstone Blundstone Classic 44 Classic 44

Onze specialisten

44 Zwart Classic Blundstone Classic Zwart Zwart 44 Classic 44 Blundstone 44 Classic Blundstone Zwart Blundstone
44 L Smash Puma Sneakers Black Unisex V2 Maat fwax0O
New Grijs Maat 373 37 Classics Traditionnelssneakers 5 Vrouwen Balance rZ4q78wr
Bjornson Maat 46 Dames Brendy Gevoerd Donkerblauw Bodywarmer Teddy XOwYXqxrT
44 Classic 44 Classic Zwart Blundstone Classic Zwart Blundstone Classic Blundstone Zwart 44 44 Blundstone Zwart