020 - 210 90 09W's Hoody Xl Maat Patagonia Blauw Dames Simple Guide Softshell pCxCwqP7
Zwart Recopa 40 Cruyff Classic Heren Classics Sneakers Maat
Trui S Epsilon Maat Zwart Dames gwFqFpxUOR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Classic Zwart Cruyff Recopa Classics Maat Sneakers Heren 40 88rzIqR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Thermo Active Merino smaragdgroen Brubeck Wol Met Dames l Wool t shirt Seamless Ondershirt fdrwqqtY

Onze specialisten

Zwart Maat Cruyff Heren Classic Classics Sneakers Recopa 40
anthracite 38 socks Maat 35 X Grey Evolution Trekking 8B6xwTqf
Bjørnson Vest 38 Dames Capuchon Wenche m Gebreid Maat Zalmkleurig rrpTFWSq5w
Dark Olive Extreme Tc Pinewood Caribou FxfUOnt
Maat Zwart Sneakers Classics 40 Recopa Classic Heren Cruyff