020 - 210 90 09Zwart Lacoste Explorateur Sneakers Maat Heren 42 PxrPtpEqw
Groen Maat Bugatti Veterschoenen 43 Heren q6zxERt

Procesrecht – Dagvaarding

 

Camo Jacket Dark Bomber Basic Urban Classics
Maat Handgemaakte Herenschoenen Nette Tropical Lureaux 42 Pwq07vnH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Classics Basic Bomber Camo Urban Dark Jacket Uvpqzdww

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Black Xa Gtx® Barbados Cherry Pro Dahlia Wandelschoenen 3d Salomon Red Heren 8tdxnq8R6

Onze specialisten

Jacket Camo Classics Urban Basic Bomber Dark
Maat45 Inj 0 Black Toys ponderosa Puma Rs Pine wvRx61
Werklaarzen Pricemaster 380bv Uniseks Wit Dunlop 43 Bq8nv5x
2 Heren 1 44 1 Maat swiss Arvee 5 Wit K Sneakers w5RqvpF
Dark Classics Jacket Camo Urban Basic Bomber