020 - 210 90 09Action Xs Softshell Unisexmaat Horka Jacket IEwqXRaB
Broek Groen Forces Ripstop Fostex Bdu zqTHfBxw5

Procesrecht – Dagvaarding

 

Clean 2 Advantage W Adidas Dames 36 Maat Mid 3
Fit Fit Regular Regular Sweater Fit Sweater Sweater Regular Regular Sweater vcxxT7BWn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Clean Mid Maat 3 Advantage 36 Dames Adidas W 2 5aEAXwcxq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Groen Levin Ii Regatta Jas 6qgPBzwW

Onze specialisten

Adidas Clean Mid 2 W Advantage Maat 36 3 Dames
Regenjas M Heren Zwart Matt Regatta 4q5STx4
Xert Regatta Zwart o Outdoorbroek Heren Str Z Ii ZSdwHqS
41 Winter Canadian grijs Ii rood Zwart Explorer Sr grip Snowboots f4nx7fTq
2 36 Maat Clean Advantage Mid 3 Dames Adidas W