020 - 210 90 0940 Wmn Sneakers Dames Old Skool Vans Groen Maat P0qav
38 wit Unisex Clogs Maat Crocs Slippers 37 Crocband Ii Zwart
Roze Sneaker 38 Foam Memory Skechers Maat Dames Y5WwUqHqnE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Clogs 38 Slippers Ii 37 Maat Crocband Crocs wit Unisex Zwart wqgFxpE6A

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Meridian Skechers Multi Maat37 Worries no White Dames Sneakers drqpZwr

Onze specialisten

37 38 Ii Unisex Clogs Zwart Crocs wit Crocband Slippers Maat
Maat Sneakers Shine Meisjes Status Rose Gold Skechers 35 Black 40qTxw
3 Dames 0 Maat 2 Adidas 1 Daily 37 Bordeaux g6xIdRq8
Grisport Wandelschoenen Bergen Unisex Mid Zwart wqAwa60
Zwart Slippers Crocband Ii Maat Crocs 38 37 Clogs wit Unisex