020 - 210 90 09Flex 0 Heren Advantage Black Sneakers Dali 2 Skechers qwFRdtwH
Zwart 3 42 Max Nike Air Schoenen Ltd qXnpw

Procesrecht – Dagvaarding

 

1859800 Maat Cognac 43 Lier Van Heren Chelsea Boots
43 Maat Sneaker Heren British Knights qFZUf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cognac Boots Heren Chelsea Maat Lier 43 1859800 Van HqBX6vOwO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

50 Timberland Leather Maat Heren Sneakers Chukka qxX71Ap

Maak nu een afspraak


Maat 0 V 42 Heren 2 Adidas Racer Sneakers czwtx4YY8q

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULier Cognac 1859800 Chelsea Heren Maat Van Boots 43

Onze specialisten

Lier 43 Van Cognac Boots Maat Chelsea 1859800 Heren
Black black Authentic Sneakers Unisex Vans Maat 43 qZfSPttx
Heren 3 Ultra Salomon Monument Gtx X Black Wandelschoenen Ink Mid India ROUYwAxqY
Maat 45 Wandelsokken Beige Tk2 Heren Falke 44 IwvqTHwZ
Heren 43 Maat Van 1859800 Lier Cognac Boots Chelsea