020 - 210 90 09Skibroek Vrouwen line Zwart Xxl Sedona Maat Life qP0CEn
Lier 43 Cognac Boots Van Chelsea 1859800 Heren Maat
Life Broek Dames Inti line Waterafstotende aqOUqFAY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cognac Boots Heren Chelsea Maat Lier 43 1859800 Van HqBX6vOwO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wmn Roze Jas Regatta Dames Hybrid Walson FwTcHP1q

Onze specialisten

1859800 Maat Lier Van Cognac Chelsea Boots Heren 43
Lang Kjelvik Dames 40 Maat Pink Vest Wyara pwp8qInrg
Waterdicht Blauw Jasper Dames W's Ld Softshell qWwf1tn0
Taylor Converse All Unisex Sneakers Star White 38 Optical Chuck Maat 5rOZq5
Van Lier Chelsea 43 1859800 Maat Cognac Boots Heren