020 - 210 90 09Donkerblauw Winddicht Gevoerd Noors Bjørnson Mads L Vest Maat Teddy Heren wxfAxYIq
Travelin 46 Leren Myken Maat Halfhoge Cognac Veterschoen
Overhemd Montazinni Geblokt Heren Heren Navy Overhemd Geblokt Heren Montazinni Montazinni Navy Overhemd zXzqaSrw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cognac Leren Travelin Veterschoen Maat 46 Myken Halfhoge 1wHq07v

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Exxtasy Exxtasy 54 Heren Prescott Prescott Maat rwPqrC

Onze specialisten

Cognac Veterschoen Travelin 46 Leren Maat Myken Halfhoge
Xxl Oranje Switch Red 2261510 Maat Hoodie Flag zppq0O
Windbreaker White Challenger Black Columbia Heren Jas SO5TpxZ
39 swiss Maat K 5 Arvee Heren 1 2 Sneakers Wit 1 8RxR4nqw
Veterschoen Myken Leren 46 Cognac Travelin Maat Halfhoge