020 - 210 90 09Light Fleece Vest Fast Trek Columbia Carbon Heren Full Zip xqBE4vU
Cognac Maat Halfhoge Myken Travelin Veterschoen Leren 46
101inc Parka 101inc Groen Smock Parka Groen Smock UXP46pUr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cognac Leren Travelin Veterschoen Maat 46 Myken Halfhoge 1wHq07v

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fjällräven Fjällräven 81752 Cargobroek Cargobroek Nils 5rH1q5wRI

Onze specialisten

46 Maat Myken Leren Halfhoge Veterschoen Travelin Cognac
Fleecevest Nepal Camper Large Wolf Heren CqTYHt
Pique Black M Shirt Blue Fjällräven Crowley Heren 6Ozq1UUp
Nike Benassi 44 Maat Slippers Jdi Zwart Unisex zwart rr8qTgwxd
Maat 46 Leren Veterschoen Cognac Halfhoge Myken Travelin