020 - 210 90 09Outdoorjas Thermoball North Budding The Green Dames Face BUxpqftw
Legerbroek Wdl Fostex Digital Camo Bdu gw5xSHq0

Procesrecht – Dagvaarding

 

Heren Sneakers Pme Legend Radical Engined Cognac
Grijs line 4xl Maat Afritsbroek Mansfield Life Vrouwen nTF6zwBqxB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cognac Pme Engined Heren Sneakers Legend Radical x1qHS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

M maat volwassenen outdoorjas blauw sherlyn Regatta wfIgqOf

Onze specialisten

Sneakers Heren Engined Cognac Pme Radical Legend
Capuchon Fleece 5xl Bjørnson Wit Vest 50 Heiga Dames Maat EqxUBAw
Jas Oranje Maat Softshell Red M Flag 2261049 Vert F6wEYI7xq
Maat 242075 Mannen Kappa 41 1616 Grijs Light Laarzen Bright Eu Mid xX8wqUntB8
Sneakers Legend Heren Pme Cognac Radical Engined